Yhdistys

Dalmatiankoirat - Dalmatinerna ry. perustettiin 1971. Yhdistyksen päämääränä on edistää kaikenlaista harrastamista dalmatiankoirien piirissä, tiedottaa rotuun ja harrastamiseen liittyvistä asioista jäsenilleen ja parantaa rodun tasoa.

Yhdistys julkaisee DAL-nimistä jäsenlehteä neljä kertaa vuodessa, sekä uusille pennunomistajille tarkoitettua opasta ABC-DAL. Yhdistys ylläpitää myös Facebook- ja Instagram-tilejä.

Vuosittain yhdistys järjestää kolme näyttelyä. Kesäisin virallisen erikoisnäyttelyn ja keväisin ja syksyisin epäviralliset Dalympialaiset ja Youngster's Grand Prixin. 

Yhdistys pyrkii järjestämään monimuotoista toimintaa mm. tokon, rally-tokon ja näyttelytoiminnan merkeissä. Yhdistys tukee erilaisia jäsenille järjestettyjä koulutuksia. Myös kesäleiri pyritään järjestämään vuosittain.

Yhdistyksen jalostustyöryhmä antaa jäsenilleen jalostusneuvontaa ja pyrkii lisäämään jalostusta koskevaa tietoutta jäsenistön keskuudessa. Pentuvälitys välittää pentuja jäsenten kasvattamista pentueista.

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä tästä