Etsimässä tai tarjoamassa uutta kotia dalmatiankoiralle ?

Tällä sivulla julkaistaan ilmoituksia aikuisista uutta kotia etsivistä dalmatiankoirista ja yhdistyksen jäsenkasvattajien sijoituskoteja hakevista pennuista.

Uutta kotia hakevat aikuiset:
Kun koirasta luopuminen tulee ajankohtaiseksi, on ensimmäisenä syytä kääntyä koiran kasvattajan puoleen. Kahdestakin syystä; ensinnäkin kasvattajat haluavat tietää, että miten koira voi, ja onko heillä mahdollisuus antaa neuvoja tilanteen ratkaisemiseksi. Toiseksi, heillä saattaa olla tiedossa sille uusi koti. Aina ei kuitenkaan tällainen ole mahdollista ja sen vuoksi on Dalmatiankoirat ry avannut sivuillensa tämän sivun.

Palvelu on suunniteltu niille, jotka joutuvat luopumaan aikuisesta rekisteröidystä dalmatiankoirastaan sekä niille, jotka ovat valmiit tarjoamaan uuden kodin aikuiselle dalmatiankoiralle. Tällä sivulla aikuisiksi koiriksi luokitellaan yli 6 kk ikäiset koirat. Sitä nuoremmat harvemmin etsivät uutta kotia ja jos näin käy, on pentu yleensä palautettu kasvattajalle.

Tälle sivulle voivat myös kasvattajat laittaa omia, aikuisia kasvattejaan, jotka syystä tai toisesta ovat palautuneet takaisin kasvattajalle.

Vilpitön toiveemme on, että tämä lista helpottaisi aikuisten koirien uudelleensijoittamista. Uskomme, että jokaisella, joka joutuu luopumaan koirastaan, on siihen erittäin hyvä syy. Mikä se syy ikinä onkaan, on jokaisen henkilökohtainen asia. Toivomme siis hienotunteisuutta myös niiltä kasvattajilta, jotka huomaavat oman kasvattinsa tällä listalla.

Sijoituskotia hakevat pennut:
(Tekstiosuus päivityksen alla). Lisätietoja sijoituksesta saa toistaiseksi ilmoituksien jättäjiltä.

Lähetä ilmoituksesi sähköpostilla jalostus.findal@gmail.com Ilmoitukset ovat vapaamuotoisia, mutta paksunnetut kohdat ovat pakollisia:

Etsitään vai Tarjotaan uutta kotia?
koiran ikä
sukupuoli
mahdolliset rajoitukset (esim. sopiiko lapsiperheeseen tai muiden koirien tai muiden eläinten seuraksi)
yhteystiedot (nimi, puh.nro, E-mail)
lisätietoja koirasta (esim. luonne, onko koira kastroitu/sterilisoitu, koulutustaso, onko rekisteröity, hinta, erikoisruokavalio jne.)

VANHENTUNEET ilmoitukset poistetaan kun lähetät tiedot poistettavasta viestistä osoitteeseen: jalostus.findal@gmail.com
Yli 2 kk vanhat viestit poistetaan sivulta automaattisesti

Nimettömiä ilmoituksia ei julkaista. Jos kuitenkin jostain syystä haluat ilmoittaa anonyyminä niin mainitse asiasta sähköpostiviestissäsi (näissä tapauksissa ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja omistajan yhteystiedot saa vain yhteyshenkilöltä).

HUOM! Pentua etsivät, olkaa yhteydessä kasvattajiin suoraan. Tämä sivusto on ainoastaan luovutusiän ylittäneiden dalmatiankoirien uutta kotia etsiville tai kotia tarjoaville ilmoituksille.

***

JULKAISTU 8.6.2021

Moikka!
Tarjolla olisi uusi koti dalmatialaiselle. Pitkän ja tuloksettoman pennun etsinnän jälkeen haluan tarjota kotia myös aikuisille yksilöille. Koira pääsisi hyvään ja luotettavaan kotiin. Uros koira olisi etsinnässä, sillä meillä asustelee välillä myös 3 vuotias kultainennoutaja uros. Koira tulisi kerrostaloon Hämeenlinnaan. Minuun voi ottaa yhteyttä numeroon 0452695547, yritän parhaani mukaan vastailla puhelimeen, mutta soitan kyllä aina takaisin.

Terveisin Elsa Lahti
elsa.m.lahti@gmail.com

***

JULKAISTU 14.8.2021

Tarjoaisin kodin senioridalmatialaiselle. Olen 76v eläkeläinen ja ulkoilen paljon, noin 3t päivittäin koiran kanssa. Ilman koiraa vähemmän. Koiran kanssa voi kauniilla ilmoilla ulkoilla enemmänkin. Koirakokemusta on lapsuuskodin schäferistä, itsellä ollut pitkäaikaishoidoissa  beagle, sheltti ja omia koiria itälaika, tuli minulle 7kk ja eli 19v. Utonagan tuli 8v (sairasti tullessaan veristä colitia) ja eli 14v.

Dalmatiankoiran täsmällistä ikää en osaa sanoa, mutta saa olla alle 10v. Voi olla toisaalta ylikin riippuen tilanteesta. Sukupuolella ei ole väliä, mutta saisi olla leikattu ja rokotukset voimassa, koska tulee alueelle, jossa on paljon koiria. Koiria olen käyttänyt säännöllisesti rokotuksilla, hammashoidoissa ja vuotistarkastuksissa. Tavalliset hoidot Veteirassa, hammashoidot Aistissa ja Eläinsairaalassa vaativat hoidot. 

Rosa Boman
Paciuksenkaari 17 A 2, 00270 Helsinki
Gsm +358 50 364 7303
rosa.boman@gmail.com

***