Etsimässä tai tarjoamassa uutta kotia dalmatiankoiralle ?

Tällä sivulla julkaistaan ilmoituksia aikuisista uutta kotia etsivistä dalmatiankoirista ja yhdistyksen jäsenkasvattajien sijoituskoteja hakevista pennuista.

Uutta kotia hakevat aikuiset:
Kun koirasta luopuminen tulee ajankohtaiseksi, on ensimmäisenä syytä kääntyä koiran kasvattajan puoleen. Kahdestakin syystä; ensinnäkin kasvattajat haluavat tietää, että miten koira voi, ja onko heillä mahdollisuus antaa neuvoja tilanteen ratkaisemiseksi. Toiseksi, heillä saattaa olla tiedossa sille uusi koti. Aina ei kuitenkaan tällainen ole mahdollista ja sen vuoksi on Dalmatiankoirat ry avannut sivuillensa tämän sivun.

Palvelu on suunniteltu niille, jotka joutuvat luopumaan aikuisesta rekisteröidystä dalmatiankoirastaan sekä niille, jotka ovat valmiit tarjoamaan uuden kodin aikuiselle dalmatiankoiralle. Tällä sivulla aikuisiksi koiriksi luokitellaan yli 6 kk ikäiset koirat. Sitä nuoremmat harvemmin etsivät uutta kotia ja jos näin käy, on pentu yleensä palautettu kasvattajalle.

Tälle sivulle voivat myös kasvattajat laittaa omia, aikuisia kasvattejaan, jotka syystä tai toisesta ovat palautuneet takaisin kasvattajalle.

Vilpitön toiveemme on, että tämä lista helpottaisi aikuisten koirien uudelleensijoittamista. Uskomme, että jokaisella, joka joutuu luopumaan koirastaan, on siihen erittäin hyvä syy. Mikä se syy ikinä onkaan, on jokaisen henkilökohtainen asia. Toivomme siis hienotunteisuutta myös niiltä kasvattajilta, jotka huomaavat oman kasvattinsa tällä listalla.

Sijoituskotia hakevat pennut:
(Tekstiosuus päivityksen alla). Lisätietoja sijoituksesta saa toistaiseksi ilmoituksien jättäjiltä.

Lähetä ilmoituksesi sähköpostilla jalostus.findal@gmail.com. llmoitukset ovat vapaamuotoisia, mutta paksunnetut kohdat ovat pakollisia:

Etsitään vai Tarjotaan uutta kotia?
Koiran ikä
Sukupuoli
Yhteystiedot (nimi, puh.nro, E-mail)
mahdolliset rajoitukset (esim. sopiiko lapsiperheeseen tai muiden koirien tai muiden eläinten seuraksi)
lisätietoja koirasta (esim. luonne, onko koira kastroitu/sterilisoitu, koulutustaso, onko rekisteröity, hinta, erikoisruokavalio jne.)

VANHENTUNEET ilmoitukset poistetaan kun lähetät tiedot poistettavasta viestistä osoitteeseen: jalostus.findal@gmail.com
Yli 2 kk vanhat viestit poistetaan sivulta automaattisesti

Nimettömiä ilmoituksia ei julkaista. Jos kuitenkin jostain syystä haluat ilmoittaa anonyyminä niin mainitse asiasta sähköpostiviestissäsi (näissä tapauksissa ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja omistajan yhteystiedot saa vain yhteyshenkilöltä).

HUOM! Pentua etsivät, olkaa yhteydessä kasvattajiin suoraan. Tämä sivusto on ainoastaan luovutusiän ylittäneiden dalmatiankoirien uutta kotia etsiville tai kotia tarjoaville ilmoituksille.Ostin koirasta riippumattomista syistä itselleni 2-vuotiaan uroskasvattini "Maunon" FI JMVA HeJW-22 GRACILIS QUITE CHARMING.

Niin kuin tuo herra on minut hurmannutkin, niin tänne hänen ei ole tarkoitus jäädä asumaan.Etsinkin nyt Maunolle sijoituskotia. Unelmissani näkisin Maunon elävän liikunnallisessa kodissa leikatun nartun kaverina tai perheen ainoanakin koirana Mauno varmasti viihtyisi. Tähän asti Mauno on elänyt isänsä kanssa, mutta en lähtisi koeponnistamaan eloa toisen uroksen huushollissa. Mauno on asunut vähän syrjemmällä kaikesta hälinästä, mutta en usko kaupunkielämänkään olevan hänelle ongelma.Toisten urosten kohtaaminen on toisinaan haasteellista ja toivonkin uudella kodilla olevan halua tehdä töitä yhteisen sävelen löytämiseksi. Potkua pojassa saattaisi löytyä aktiivisempaankin harrastamiseen. Maunolta on kuvattu terveiksi lonkat, kyynärät ja osa selästä. Isäksi Mauno on ehtinyt yhdelle pentueella Belgiassa ja toiselle Suomessa.

Mauno on sertiä vaille valio ja muutaman tittelinkin hän on hankkinut. Toivon sijoituskodilta halua näyttelyttää Maunoa jonkin verran. Myös minä voin hoitaa tarvittaessa näyttelyttämisen.

Kaiken kaikkiaan etsinnässä on rakastava sijoituskoti hauskalle urokselle, joka ottaa tilan haltuun niin kotona kuin sydämissäkin.

Jos kiinnostuit niin ota minuun yhteyttä niin jutellaan lisää.

Outi Nurmi/kennel Gracilis
gracilis.nurmi@gmail.com
0505402961


***
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Uutta kotia muuttuneen elämäntilanteen ja allergian vuoksi etsii 1,5v ”Dino” Dalmatiankoira uros. Luonteeltaan Dino on todella kiltti ja tottelevainen. Dino on kasvanut lapsiperheessä, joten tulee mainiosti toimeen lasten kanssa. Perusluonteeltaan hän on hieman arka, mutta tottuu ihmisiin ja elämiin nopeasti. Rodulleen ominaisesti Dino on todella aktiivinen kaveri ja tykkää ulkoilusta sekä palloleikeistä. Toivommekin että myös uudessa kodissa hänellä on mahdollisuus liikkua vapaasti ja päästä pitkille lenkeille luontoon.

Näyttelyihin Dino ei ole osallistunut ja parhaiten hän viihtyy kun saa viettää aikaa perheen kanssa touhutessa.

Jos haluat tarjota Dinolle hyvän loppuelämän kodin otathan yhteyttä niin jutellaan lisää!

p.0400764135


-Henri Manninen