Etsimässä tai tarjoamassa uutta kotia dalmatiankoiralle ?

Tällä sivulla julkaistaan ilmoituksia aikuisista uutta kotia etsivistä dalmatiankoirista ja yhdistyksen jäsenkasvattajien sijoituskoteja hakevista pennuista.

Uutta kotia hakevat aikuiset:
Kun koirasta luopuminen tulee ajankohtaiseksi, on ensimmäisenä syytä kääntyä koiran kasvattajan puoleen. Kahdestakin syystä; ensinnäkin kasvattajat haluavat tietää, että miten koira voi, ja onko heillä mahdollisuus antaa neuvoja tilanteen ratkaisemiseksi. Toiseksi, heillä saattaa olla tiedossa sille uusi koti. Aina ei kuitenkaan tällainen ole mahdollista ja sen vuoksi on Dalmatiankoirat ry avannut sivuillensa tämän sivun.

Palvelu on suunniteltu niille, jotka joutuvat luopumaan aikuisesta rekisteröidystä dalmatiankoirastaan sekä niille, jotka ovat valmiit tarjoamaan uuden kodin aikuiselle dalmatiankoiralle. Tällä sivulla aikuisiksi koiriksi luokitellaan yli 6 kk ikäiset koirat. Sitä nuoremmat harvemmin etsivät uutta kotia ja jos näin käy, on pentu yleensä palautettu kasvattajalle.

Tälle sivulle voivat myös kasvattajat laittaa omia, aikuisia kasvattejaan, jotka syystä tai toisesta ovat palautuneet takaisin kasvattajalle.

Vilpitön toiveemme on, että tämä lista helpottaisi aikuisten koirien uudelleensijoittamista. Uskomme, että jokaisella, joka joutuu luopumaan koirastaan, on siihen erittäin hyvä syy. Mikä se syy ikinä onkaan, on jokaisen henkilökohtainen asia. Toivomme siis hienotunteisuutta myös niiltä kasvattajilta, jotka huomaavat oman kasvattinsa tällä listalla.

Sijoituskotia hakevat pennut:
(Tekstiosuus päivityksen alla). Lisätietoja sijoituksesta saa toistaiseksi ilmoituksien jättäjiltä.

Lähetä ilmoituksesi sähköpostilla jalostus.findal@gmail.com Ilmoitukset ovat vapaamuotoisia, mutta paksunnetut kohdat ovat pakollisia:

Etsitään vai Tarjotaan uutta kotia?
koiran ikä
sukupuoli
mahdolliset rajoitukset (esim. sopiiko lapsiperheeseen tai muiden koirien tai muiden eläinten seuraksi)
yhteystiedot (nimi, puh.nro, E-mail)
lisätietoja koirasta (esim. luonne, onko koira kastroitu/sterilisoitu, koulutustaso, onko rekisteröity, hinta, erikoisruokavalio jne.)

VANHENTUNEET ilmoitukset poistetaan kun lähetät tiedot poistettavasta viestistä osoitteeseen: jalostus.findal@gmail.com
Yli 2 kk vanhat viestit poistetaan sivulta automaattisesti

Nimettömiä ilmoituksia ei julkaista. Jos kuitenkin jostain syystä haluat ilmoittaa anonyyminä niin mainitse asiasta sähköpostiviestissäsi (näissä tapauksissa ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja omistajan yhteystiedot saa vain yhteyshenkilöltä).

HUOM! Pentua etsivät, olkaa yhteydessä kasvattajiin suoraan. Tämä sivusto on ainoastaan luovutusiän ylittäneiden dalmatiankoirien uutta kotia etsiville tai kotia tarjoaville ilmoituksille.


***
 

Moikka! 

Tarjotaan koti aikuiselle dalmatiankoiralle.

Olen 27 vuotias Kirkkonummelainen, joka tykkää liikkua ja retkeillä luonnossa. Oma asuntoni on rivitalokaksio pihalla kivojen ulkoilureittien ääressä. Lisäksi meillä on poikaystävän kanssa omakotitaloprojekti Inkoossa, jossa tulee myös oleskeltua paljon. 

Omaa koiraa minulla ei aikaisemmin ole ollut, mutta hoitokoiria useita. Minulla on myös pitkä kokemus erilaisten eläinten kanssa, olen viettänyt nuoruuteni kotieläintilalla ja harrastan edelleen hevosia. 

Koiran toivoisin olevan iloinen ja sosiaalinen tapaus, jonka on helppo ottaa mukaan eri paikkoihin. Koiran tulisi kuitenkin pärjätä myös yksin kotona ilman ikäviä yllätyksiä. 

Koira olisi hyvä olla peruskoulutettu ja hoitotoimenpiteiden sujua. Olen kuitenkin kiinnostunut koulutuksen jatkamisesta. Minua kiinnostaisi myös mahdollisesti tulevaisuudessa kokeilla erilaisia koiraharrastuksia, esimerkiksi koirapyöräilyä, jälkeä ja agilityä, toki koirasta riippuen.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Yt. Henriikka Kiuru
050 3304749
kiuru.henriikka@gmail.com 


***


Uutta kotia etsii mustapilkkuinen dalmatiankoirauros Zabavan Yepson, synt- 23.3.2021. Jepson on kiltti mutta vilkas ja etsii hieman kokemusta omaavaa kotia. Kissojen ja lapsien kanssa toimeen tulemisesta ei ole tietoa. Mieluummin omakotitaloon. Ei ehkä uroksen kaveriksi.
Jepson on ollut terve ja eikä sillä ole ruoka-aineallergioita. Rokotettu viimeksi kesällä. Kuulotestitulos BAER+/+.
Otan Jepsonista EJ-rekisteröidyn (on normaalirekkarissa) pennun hinnan koska se ei käy jalostukseen vaikka onkin komea poika. Yksi hammas on alapurennassa.
Jepson olisi varmasti hyvä harrastuskoira vaikka agilityyn koska virtaa riittää.
Kuvia löytyy Facebookista https://www.facebook.com/groups/139250037210   
Sukutaulu https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI26013%2F21&R=153
Yhteydenotot Nina Laine, Kennel Zabavan, puh. 040-5091137, kennel.zabavan@gmail.com


***