Etsimässä tai tarjoamassa uutta kotia dalmatiankoiralle ?

Tällä sivulla julkaistaan ilmoituksia aikuisista uutta kotia etsivistä dalmatiankoirista ja yhdistyksen jäsenkasvattajien sijoituskoteja hakevista pennuista.

Uutta kotia hakevat aikuiset:
Kun koirasta luopuminen tulee ajankohtaiseksi, on ensimmäisenä syytä kääntyä koiran kasvattajan puoleen. Kahdestakin syystä; ensinnäkin kasvattajat haluavat tietää, että miten koira voi, ja onko heillä mahdollisuus antaa neuvoja tilanteen ratkaisemiseksi. Toiseksi, heillä saattaa olla tiedossa sille uusi koti. Aina ei kuitenkaan tällainen ole mahdollista ja sen vuoksi on Dalmatiankoirat ry avannut sivuillensa tämän sivun.

Palvelu on suunniteltu niille, jotka joutuvat luopumaan aikuisesta rekisteröidystä dalmatiankoirastaan sekä niille, jotka ovat valmiit tarjoamaan uuden kodin aikuiselle dalmatiankoiralle. Tällä sivulla aikuisiksi koiriksi luokitellaan yli 6 kk ikäiset koirat. Sitä nuoremmat harvemmin etsivät uutta kotia ja jos näin käy, on pentu yleensä palautettu kasvattajalle.

Tälle sivulle voivat myös kasvattajat laittaa omia, aikuisia kasvattejaan, jotka syystä tai toisesta ovat palautuneet takaisin kasvattajalle.

Vilpitön toiveemme on, että tämä lista helpottaisi aikuisten koirien uudelleensijoittamista. Uskomme, että jokaisella, joka joutuu luopumaan koirastaan, on siihen erittäin hyvä syy. Mikä se syy ikinä onkaan, on jokaisen henkilökohtainen asia. Toivomme siis hienotunteisuutta myös niiltä kasvattajilta, jotka huomaavat oman kasvattinsa tällä listalla.

Sijoituskotia hakevat pennut:
(Tekstiosuus päivityksen alla). Lisätietoja sijoituksesta saa toistaiseksi ilmoituksien jättäjiltä.

Lähetä ilmoituksesi sähköpostilla jalostus.findal@gmail.com Ilmoitukset ovat vapaamuotoisia, mutta paksunnetut kohdat ovat pakollisia:

Etsitään vai Tarjotaan uutta kotia?
koiran ikä
sukupuoli
mahdolliset rajoitukset (esim. sopiiko lapsiperheeseen tai muiden koirien tai muiden eläinten seuraksi)
yhteystiedot (nimi, puh.nro, E-mail)
lisätietoja koirasta (esim. luonne, onko koira kastroitu/sterilisoitu, koulutustaso, onko rekisteröity, hinta, erikoisruokavalio jne.)

VANHENTUNEET ilmoitukset poistetaan kun lähetät tiedot poistettavasta viestistä osoitteeseen: jalostus.findal@gmail.com
Yli 2 kk vanhat viestit poistetaan sivulta automaattisesti

Nimettömiä ilmoituksia ei julkaista. Jos kuitenkin jostain syystä haluat ilmoittaa anonyyminä niin mainitse asiasta sähköpostiviestissäsi (näissä tapauksissa ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja omistajan yhteystiedot saa vain yhteyshenkilöltä).

HUOM! Pentua etsivät, olkaa yhteydessä kasvattajiin suoraan. Tämä sivusto on ainoastaan luovutusiän ylittäneiden dalmatiankoirien uutta kotia etsiville tai kotia tarjoaville ilmoituksille.


***
 

Tarjolla koti nuorelle dalmatiankoiralle

Etsimme perheeseen nuorta dalmatiankoiraa, joko uros tai narttu. Asustelen kahdestaan mieheni kanssa (minä 47v ja mieheni 50v) ja välillä täällä käy kaksi aikuistuvaa lastamme. Asumme omakotitalossa rannalla ja meidän koirat on aina voineet touhuta vapaana omassa pihassa.

Meillä on ollut yhteensä kolme koiraa: dobermanni, saksanseisoja ja viimeisenä dalmis. Noin kaksi vuotta sitten jouduimme laittamaan 12 vuotiaan pilkun pois loukkaantumisen vuoksi. Nyt suruaika alkaa helpottamaan ja mietinnässä olisi jälleen koiran hankinta.

Emme välttämättä kaipaa ihan pentuvaihetta, ja meille onkin aina tupsahtaneet koirat vähän vanhempana. Meidän perhe on todella liikunnallinen. Itse liikun päivittäin luonnossa ja teen pitkiäkin vaelluksia. Koirasta toivonkin itselleni lähinnä lenkkikaveria, toki seuraa myös muihin arjen touhuihin. Teen tällä hetkellä pääasiassa etätöitä. Minun ollessa poissa kotoa, mieheni on mahdollista käyttää koira kesken päivää ulkona.

Mikäli etsit uutta kotia perusterveelle ja hyvät käytöstavat omaavalle pilkulle, niin otathan yhteyttä.

Minna Laitinen, p. 045 1597877
laitinenminna75@gmail.com


***
 

Tarjoamme kotia mieluummin narttukoiralle.

Vanhempikin koira sopii meille.
Olemme eläkkeellä oleva päivittäin pitkiä lenkkejä tekevä pariskunta.
Asumme Vantaalla omakotitalossa, jossa on aidattu piha.
Kesät asumme järven rannalla kesäasunnolla, jossa sielläkin on aidattu metsätontti.
Meillä on yli 50 vuoden kokemus koirista.

Kennel Pawhill´s:llä kasvatimme springerspanieleita 70 luvulla.
Sen jälkeen meillä on ollut Kultaisianoutajia, Bernin paimenkoira,
Iso Sveitsinpaimenkoira, kodinvaihtaja Doobermanni ja kodinvaihtaja Dalmatialainen,
joka kuoli n. 2 v sitten 11 vuotiaana.

Esko ja Virpi Hirvonen
esko.hirvonen@live.com
+358 40 5003218

***