Etsimässä tai tarjoamassa uutta kotia dalmatiankoiralle ?

Tällä sivulla julkaistaan ilmoituksia aikuisista uutta kotia etsivistä dalmatiankoirista ja yhdistyksen jäsenkasvattajien sijoituskoteja hakevista pennuista.

Uutta kotia hakevat aikuiset:
Kun koirasta luopuminen tulee ajankohtaiseksi, on ensimmäisenä syytä kääntyä koiran kasvattajan puoleen. Kahdestakin syystä; ensinnäkin kasvattajat haluavat tietää, että miten koira voi, ja onko heillä mahdollisuus antaa neuvoja tilanteen ratkaisemiseksi. Toiseksi, heillä saattaa olla tiedossa sille uusi koti. Aina ei kuitenkaan tällainen ole mahdollista ja sen vuoksi on Dalmatiankoirat ry avannut sivuillensa tämän sivun.

Palvelu on suunniteltu niille, jotka joutuvat luopumaan aikuisesta rekisteröidystä dalmatiankoirastaan sekä niille, jotka ovat valmiit tarjoamaan uuden kodin aikuiselle dalmatiankoiralle. Tällä sivulla aikuisiksi koiriksi luokitellaan yli 6 kk ikäiset koirat. Sitä nuoremmat harvemmin etsivät uutta kotia ja jos näin käy, on pentu yleensä palautettu kasvattajalle.

Tälle sivulle voivat myös kasvattajat laittaa omia, aikuisia kasvattejaan, jotka syystä tai toisesta ovat palautuneet takaisin kasvattajalle.

Vilpitön toiveemme on, että tämä lista helpottaisi aikuisten koirien uudelleensijoittamista. Uskomme, että jokaisella, joka joutuu luopumaan koirastaan, on siihen erittäin hyvä syy. Mikä se syy ikinä onkaan, on jokaisen henkilökohtainen asia. Toivomme siis hienotunteisuutta myös niiltä kasvattajilta, jotka huomaavat oman kasvattinsa tällä listalla.

Sijoituskotia hakevat pennut:
(Tekstiosuus päivityksen alla). Lisätietoja sijoituksesta saa toistaiseksi ilmoituksien jättäjiltä.

Lähetä ilmoituksesi sähköpostilla jalostus.findal@gmail.com. llmoitukset ovat vapaamuotoisia, mutta paksunnetut kohdat ovat pakollisia:

Etsitään vai Tarjotaan uutta kotia?
Koiran ikä
Sukupuoli
Yhteystiedot (nimi, puh.nro, E-mail)
mahdolliset rajoitukset (esim. sopiiko lapsiperheeseen tai muiden koirien tai muiden eläinten seuraksi)
lisätietoja koirasta (esim. luonne, onko koira kastroitu/sterilisoitu, koulutustaso, onko rekisteröity, erikoisruokavalio jne.)

VANHENTUNEET ilmoitukset poistetaan kun lähetät tiedot poistettavasta viestistä osoitteeseen: jalostus.findal@gmail.com
Yli 2 kk vanhat viestit poistetaan sivulta automaattisesti

Nimettömiä ilmoituksia ei julkaista. Jos kuitenkin jostain syystä haluat ilmoittaa anonyyminä niin mainitse asiasta sähköpostiviestissäsi (näissä tapauksissa ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja omistajan yhteystiedot saa vain yhteyshenkilöltä).

HUOM! Pentua etsivät, olkaa yhteydessä kasvattajiin suoraan. Tämä sivusto on ainoastaan luovutusiän ylittäneiden dalmatiankoirien uutta kotia etsiville tai kotia tarjoaville ilmoituksille.


 

***
Ilmoitus jätetty: 9.7.2024

Hei olen Maija Muurla Porista, Parturi-kampaaja yrittäjä!

Puh. 045-1134815

Olen kiinnostunut sijaiskotitoiminnasta tai sijoituskodista dalluille. 

Narttukoira tai leikattu uros ovat ne mitkä sopivat parhaiten minun elämääni. Minulla on paljon koiratuttuja ja niitäkin ajatellen nuo kaksi vaihtoehtoa sopii niihin parhaiten.

Asun 50m² kerrostaloasunnossa keskustassa, lähellä hyviä lenkkimaastoja ja metsiä. Mielestäni kerrostalo ei olisi este koiralle koska kuitenkin koiraa aktivoidaan, tehdään aivotyöskentelyä sekä lenkitetään riittävästi joten omaa pihaa ei tarvitse olla. 

Myös töihin pystyn ottamaan koiraa mukaan joten pitkiä aikoja ei tarvitsisi välttämättä olla yksin. 

Toki jos koiralla on kova eroahdistus tms ja huutaa yksin ollessaan niin silloin kerrostalo ei tietenkään sovi kodiksi. 

Minulla on myös 7 vuotias leikattu uroskissa Oskari joka tulee toimeen kaikkien koirien kanssa joten totuttaminen kissaan on helppoa. 

Olen aktiivinen ihminen ja tykkäisin harrastaa koiran kanssa tokoa sekä vaikka agilityä tai ralli-tokoa, muitakin harrastuksia olen kiinnostunut kokeilemaan. 

Oma viimeisin koirani Pimu (eli 13v.)oli bokseri/saksanseisoja ja nuorena aika kova luonteeltaan mutta hyvän koulutuksen myötä saimme rauhan kotiin.

Asuimme kerrostalossa myös silloin ja myös toinen koirani länsiylämaanterrieri Uuno (eli 8 vuotta) asui meidän kanssa.

Kokemusta eri koirarodouista on todella paljon: Dobermanni (asui adoptiossa minulla 1v), bokseri, westie, jackrussel, kultsi, tolleri, bostononinterrieri, ranskis, kääpiösnautseri (lapsuudenkodissa), portugalin vesikoira (asui adoptiossa minulla 6kk), espanjanvesikoira, irlanninsetteri, husky, chihu, bisoni ja venejäntoy.

Asun yksin mutta minulla riittää apuja ympärillä koiran hoitoon jos tarvitsen apua esim. jonkun reissun takia. Olen myös luotettava koirien hoitaja Tuttavapiirissä ja minulla onkin välillä joku koira hoidossa eli koirakavereita ei puutu. 

 

 

***
Ilmoitus jätetty: 12.7.2024

Hei ,

Adoptoin Silaksen viime keväänä New Yorkista. 

Hän on 6v. leikattu uros, joka kaipaa enemmän rakkautta ja läheisyyttä mitä voin yksin sinkku-naisena hänelle tarjota. Silas viihtyy hyvin toisten koirien parissa ja hän olisi täydellinen Dalmatiankoira perheeseen, jossa on tilaa / aikaa hänen innolle ja kasvavalle leikkisyydelle. Olen onnellinen, että hän on parantunut alipainosta, pelkotiloista, ja on alkanut intoilla Dalmatiankoiran tapaan!

Silas tykkää temmeltää pihalla tikun perässä ja on utelias toisista eläimistä. Hän on reipas, kuitenkin ajoittain vielä pelokas muutaman aiemman kodinvaihdon vuoksi. Toivoisinkin, että Silakselle löytyisi perhe, jossa hän saisi olla hupsu ja leikkisä lopun elämänsä.

Silas on rekisteröitynyt, syö Dalmiksille tavanomaista ruokaa, muttei ole kovin koulutettu. Olisi hyvä jotta hän saisi perheen jossa resursseja kouluttamiselle.

Minut voi tavoittaa numerosta 045-128-4205 tai jannika@poeticfashion.com

Parhain pilkku terveisin,

Jannika Viljanen

 

***
Ilmoitus jätetty: 16.7.2024

Hei,

Suuren, mullistavan ja muuttuneen elämäntilanteen takia etsitään uutta kotia 3,5 vuotiaalle nartulle Lilylle. 

Lily on tammikuussa syntynyt kolmevuotias dalmatialainen. Hän on luonteeltaan äärettömän ihmis- sekä koirarakas. Lily on energinen tyttö joka nauttii juosta ja leikkiä vapaana aidatulla pihalla. Hän tykkää paljon käydä pitkillä lenkeillä. Ihmisten kanssa leikkien hän tykkää juosta pallojen perässä. Koirien kanssa leikkien, hippa ja painileikit ovat parhautta.  Lily ”nauraa” kun tulee kotiin ja on ollut ikävä, eli näyttää hampaat ilosta. Todella herttaista. Uskoisin että Lilyn kanssa voisi olla tosi hauskaa harrastaa esim. agilityä. 

Lily pelkää ukkosta ja raketteja. Vuotaa hieman sterilisaation seurauksena joten saa Propaliinia jonka myötä ei vuoda lainkaan. Lily syö myös vähärasvaista ruokaa.
Lilyllä on myös resurssiaggressiivisuuksia ruoan sekä luiden suhteen. Myös välillä jos on ottanut itselleen ”oman paikan” sängystä/sohvalla tai esim. auton takaluukusta, saattaa resurssiaggressiivisuutta esiintyä. Hyvällä koulutuksella uskon että nämä haasteet saadaan hallintaan.

Lilyllä on eroahdistus ja kaipaa kotia missä on toinen koira kaverina. Kissoista ei kokemusta/tietoa. Meillä myös toinen, keskikokoinen koira, joka kaipaa uutta kotia ja toiveissa olisi löytää koti mihin molemmat koirat voisivat muuttaa. Tietenkin huomioidaan myös vain Lilystä kiinnostuneita mahdollisia koteja.
Lily haukkuu joten kerrostaloasunnot eivät sovi hänelle. Iso piha missä voisi liikkua vapaana olisi unelma.
Lilyä voi nähdä myös Instagramtilillä lily.the.dal
Asumme Länsi-Uudellamaalla.

Minut voi tavoittaa numerosta 045-153 9060 tai welander.bettina@gmail.com

Ystävällisin terveisin, Bettina Welander


***
Ilmoitus jätetty: 17.7.2024

Hei, 1v3kk narttukoira Onerva etsii uutta kotia elämäntilanteestani johtuen. Onerva on todella rakastava ja haluaa olla lähellä ja antaa pusuja. Onerva on luonteeltaan herkkä ja tarkkaavainen, minkä vuoksi uusissa tilanteessa kaipaa kannustusta ja ohitustilanteissa on vielä petrattavaa. Hihnakäyttäytyminen sujuu muuten hyvin ja Onerva kuuntelee hienosti.

Onerva on leikkisä ja aktiivinen koira, joka hyötyisi siitä, että on useampi ihminen ja oma piha. On tottunut elämään toisen koiran kanssa ja se on mennyt aina hyvin. Lapsien kanssa ei ole asunut, mutta on suhtautunut neutraalisti. Ruokana on erikoisruokavalio. Hän on peruskoulutettu ja hoitotoimenpiteet sujuvat. Toivon, että löytyisi Onervalle loppuelämän koti, missä olisi aikaa ja energiaa tämän ihanan neidin tarpeille.

Kerron mielelläni lisää sähköpostilla anniina.sandvik@gmail.com ja sen jälkeen puhelimitse.

Ystävällisin terveisin,
Anniina Sandvik