Oletko täyttänyt jo terveys- ja luonnekyselyn omasta koirastasi?

2.4.2023

Dalmatiankoirien terveys- ja luonnekyselyllä kerätään koiran omistajien antamaa tietoa yhdistyksen, kasvattajien ja koiran omistajien käyttöön. Terveyskyselyn tulokset ovat nähtävillä kaikille yhdistyksemme jäsenille kotisivujen jäsenosiossa. Kyselyyn tulee vastata realistisesti ja totuudenmukaisesti. Vain siten terveys- ja luonnekyselyn tiedot ovat hyödyllisiä rodullemme ja sitä kautta meille kaikille. Kyselyn voi täyttää kaikista 12 kk täyttäneistä dalmatiankoirista. Mikäli koiran terveydessä tai luonteessa on tapahtunut muutoksia, muistattehan päivittää tiedot samaisella lomakkeella. Toivomme tietoja myös jo edesmenneistä koirista. Terveys- ja luonnekyselyn voitte täyttää TÄSTÄ!


Jalostustietokanta

Kennelliiton ylläpitämä jalostustietokanta tarjoaa ilmaiseksi paljon virallista tietoa koirista yksilötasolla. Jalostustietokantaan merkitään viralliset terveystutkimustulokset, koe- ja näyttelytulokset sekä luonnetta kuvaavien testien tulokset. Jalostustietokanta antaa myös tietoa koirien kuolinsyistä ja kuoliniästä, mutta vain, mikäli omistaja on ne sinne merkinnyt. Tämä viimeinen päivitys usein unohtuu, surun keskellä ymmärrettävistä syistä. Muistutamme, että nämäkin tiedot ovat erittäin tärkeitä ja terveyskyselyyn käytettävien tietojen lisäksi näistä muodostuu virallinen käsitys rotumme keskimääräisestä eliniästä sekä yleisimmistä kuolinsyistä. Voitte katsoa halutessanne yhdistyksen ilmaisen webinaarin jalostustietokannan käytöstä ja tarjoamasta tiedosta, se löytyy yhdistyksen jäsensivujen etusivulta.


Haastamme kaikki dalmatiankoirien omistajat täyttämään terveys- ja luonnekyselyn sekä päivittämään tarvittaessa koiran tiedot sekä omat yhteystiedot jalostustietokantaan. 

Arvomme kaikkien terveys- ja luonnekyselyn 30.4.2023 mennessä täyttäneiden (myös aiemmin täyttäneiden) kesken viidet passinkannet. Arvonta suoritetaan 15.5.2023 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.


Dalmatiankoirat – Dalmatinerna ry:n jalostustyöryhmä