Dalmatiankoirat - Dalmatinerna ry osoittaa tukensa Ukrainan sodan uhreille

27.3.2022

Ukrainan tilanne on järkyttänyt kaikkia yhdistyksemme jäseniä ja haluamme olla mukana auttamassa ja tukemassa sodan uhreja. Sopivia kohteita, tapoja ja toimijoita on puntaroitu ja yhdistyksen nimissä tavoite on ollut löytää tapa auttaa nimenomaan lemmikkien omistajia ja lemmikejä, joka on koirayhdistykselle luonteva avustuskohde kriisin hetkellä.

Suomeen on saapunut pakolaisia sota-alueelta. Suomi, kuten useat muutkin lähimaat, on helpottanut Ukrainasta saapuvien lemmikkien maahantuontimääräyksiä ja mahdollistaa näin pakolaisille omien rakkaiden lemmikkien ottamisen mukaan turvaan hakeuduttaessa. Ukrainan sotaa lemmikkien kanssa paenneet ovat kuitenkin vaikeassa tilanteessa, koska lemmikin kanssa ei voi hakeutua vastaanottokeskuksiin.

Turkulaisäidin aloittama hyväntekeväisyysjärjestö Inno Ukraine vie humanitaarista apua Ukrainaan, auttaa ihmisiä ja lemmikejä sekä tilapäismajoittaa heitä Turussa. Eläinklinikaksi rakennettu tila on nyt muutettu vastaanottokeskukseksi Ukrainan pakolaisille, joilla on rakkaat lemmikit mukana pakomatkalla.

Dalmatiankoirat – Dalmatinerna ry on lahjoittanut Inno Ukrainen vapaaehtoisvoimin tekemään avustustoimintaan 500€. Inno Ukrainella on rahankeräyslupa RA/2022/384.