Tuomariesittelyt - Erikoisnäyttely

Aase Jakobsen, Norja, kennel Toot's

Aase Jakobsen on omistanut dalmatiankoiria vuodesta 1979 ja kasvattanut niitä kennelnimellä Toot’s vuodesta 1982. Aase kertoo kasvatustyönsä pohjautuvan suomalaista alkuperää oleviin koiriin O’Soul Tootsie ja Luonnonpuiston Belladonna. Tähän päivään mennessä kennel Toot’s on kasvattanut yli 40 dalmatiankoirapentuetta. 

Kennel Toot’s dalmatiankoiran tulisi olla rotumääritelmän mukainen eli selkeästi pilkuttunut, valpas, ilmeeltään älykäs, rakenteeltaan vahva ja lihaksikas sekä liioittelematon, sen ei tule olla ujo. Dalmatiankoiran tulee kyetä liikkumaan kohtuullisella vauhdilla ja olla siinä kestävä.

Aase Jacobsen on saanut dalmatiankoirien tuomarioikeudet vuonna 1993 ja on toiminut koiranäyttelytuomarina lukuisissa maissa ympäri Eurooppaa sekä Amerikassa ja Uudessa-Seelannissa.

 

Rune Brunberg Johansen, Ruotsi/Norja, kennel Timanka's

Sain ensimmäisen koirani 13-vuotiaana ja siitä lähtien minulla on ollut koiria. Aloitin koiranäyttelyharrastuksen vuonna 1989 ensimmäisen cockerspanielini kanssa. Tämä koira oli Anne K Lundin kasvatti kennel Timankasta. Alkujaan olin kiinnostunut cockerspanieleista, mutta muuttaessani yhteen Annen kanssa ja jakaessani hänen kanssaan kennelnimen Timanka vuonna 1994, aloin kiinnostua myös dalmatiankoirista. Multivalio Timanka’s Collectors Item oli ”minun” pentuni jo 2 viikon iästä lähtien ja tämä sai minut hurahtamaan dalmatiankoiriin lopullisesti.

Kasvatin dalmatiankoiria Annen kanssa hänen kuolemaansa 2001 asti. Tämän jälkeen olen kasvattanut 10 dalmatiankoirapentuetta. Viimeisin pentueeni syntyi 2016. Olen onnellinen, että kasvattamani linjat saavat jatkoa muissa kenneleissä, mukaan lukien vaimoni Florencen tunnetun  Jilloc’s kennelnimen alla. Dalmatiankoirat tulevat aina olemaan osa elämääni, vaikka en enää kasvatakaan niitä. Nykyisin kasvatan englanninspringerspanieleita.

Sain tuomarioikeudet vuonna 2008 ja olen arvostellut dalmatiankoiria Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa, Belgiassa, Bulgariassa, Tsekeissä, Irlannissa, Venäjällä ja Australiassa. Olen iloinen ja otettu saadessani arvostella tänä vuonna erikoisnäyttelyissä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Pidän arvostelemisesta yhtä paljon kuin esittämisestä ja toivoin näkeväni paljon uusia dalmatiankoiria Suomessa elokuussa.