Tuomariesittelyt - Erikoisnäyttely

Sue Wilkinson, Iso-Britannia

Koirat ovat olleet aina suuressa osassa elämässäni ja olen kasvanut karkeakarvaisten kettuterriereiden, corgi pembroken sekä useiden sekarotuisien koirien mukana.

Saimme ensimmäisen dalmatiankoiramme 1978, jonka kanssa aloitimme koiranäyttelyharrastuksen jonka ansiosta saimme paljon uusia kokemuksia sekä mahtavia uusia tuttavuuksia. Ensimmäisen irlanninsusikoirani sain vuonna 1991, rotu vei mennessään ja useampia rodunedustajia kotiutui meille rikastuttamaan dalmatiankoirien laumaa. Olen kasvattanut dalmatiankoiria sekä irlanninsusikoiria, joiden jälkeläisnäyttö on tuonut minulle suurta iloa.

Ensimmäisen kerran tuomaroin dalmatiankoiria 1988 paikallisessa open showssa ja ensimmäisen kerran virallisessa näyttelyssä 1998 ja minut on kutsuttu arvostelemaan dalmatiankoiria 11 kertaa ja Irlanninsusikoiria 8 kertaa mukaan lukien Crufts 2022.  Arvostelen myös ryhmä – sekä Best In Show kehissä epävirallisissa näyttelyissä.

Dalmatiankoiria olen arvostellut Belgiassa, Suomessa, Ruotsissa, Italiassa ja Tanskassa sekä Irlanninsusikoiria Norjassa, Tanskassa, Belgiassa, Itävallassa ja Kanadassa. Nämä mahdollisuudet ovat olleet minulle antoisia kokemuksia.

Olen aina ollut kiinnostunut koiranäyttelyiden hallinnollisesta puolesta ja olin 26 vuotta Southampton Canice Associationin sihteerinä ja tällä hetkellä toimin yhdistyksen puheenjohtajana. Olen myös Windsor Championship koiranäyttelykomitean jäsen ja vastuullani on myyntipaikkojen koordinointi.

Toimin tällä hetkellä Irlanninsusikoira kerhon varapuheenjohtajana ja kuulun British Carriage Dog yhdistykseen, jossa dalmatiankoirani Heidin kanssa olemme osallistuneet useisiin koulutuksiin valjakkoajossa. Heidi onkin jo taitava työskentelmään valjakon takana, mutta tottelevaisuudessa on vielä tekemistä.

Koirien hyvinvointi rodusta riippumatta on korkeimmalla tärkeysjärjestyksessä ja meidän jotka ovat mukana rotukoirien kasvattamisen maailmassa, on velvollisuus huolehtia meille uskottujen eläinten hyvinvoinnista ja olemme vastuussa pentujen kasvattamisesta sekä niiden sijoittamisesta oikeisiin koteihin.

Olen osallistunut dalmatiankoirien hyvinvointiin toimimalla vuosia piirinedustajana Iso-Britannian dalmatiankoira yhdistyksessä ja toiminut myös muutaman vuoden irlanninsusikoirayhdistyksen rescue sihteerinä.

Nautin tuomaroinnista ja rakastan esittää koiriani, mutta minulle koirani ovat ensisijaisesti seurakoiria ja toiseksi koiranäyttelykoiria. Täytyy kuitenkin todeta, että Heidin (Ch Gwynmor High Five to Hunacres JW) ollessa rotunsa paras Cruftsissa 2017 oli aivan uskomatonta.

Tällä hetkellä aktiivisena näyttelykoirana toimii irlanninsusikoira pentu Hollie, joka on aloittanu uransa koiranäyttelymaailmassa hyvin tuloksin.

Saatuani kutsun tuomaroimaan Dalmatiankoirat ry:n erikoisnäyttelyyn oli minulle suuri kunnia ja merkitsee minulle paljon. Odotan tapaamistamme innolla!

Liliane De Ridder-Onghena, Belgia, Irdally's

Yhteystyöni koirien kanssa alkoi 1966, kun yhdessä mieheni Frans De Ridderin kanssa hankimme dalmatiankoira Pluton. Pluton kanssa koimmekin klassisen aloittelijan virheen: ei sukutaulua ja myöhemmin selvisikin että Pluto oli myös kuuro.

Pluton upean luonteen kautta päätimme hankkia lisää dalmatialaisia (ei kuitenkaan 101..) ja muutaman maahantoimme Englannista, joiden kanssa aloimme käymään näyttelyissä erittäin menestyksekkäästi ja haimme kennelnimeä ”Irdally’s”. Tämän kennelnimen alla olemme kasvattaneet useampia valioita ja myöhemmin tiimimme laajeni irlanninsusikoiriin.

Noin 30 vuotta sitten kiinnostuin Belgialaisista rodusta: Brysselingriffoni (Griffon bruxellois), erityisesti sileäkarvaisesta lajikkeesta (Petit Brabançon).

Minulla on maailmankuulu taidekokoelma kaikenlaisista dalmatiankoira figuureista, joka on yli 50 vuoden valikoivan etsinnän tulos. Jos siis olet matkustamassa Belgiaan, olet aina tervetullut tutustumaan!

Hain tuomariksi vuonna 1973 ja vuonna 1996 minusta tuli Belgian ensimmäinen naispuolinen ”all rounder”. Olen arvostellut laajasti, mukaan lukien tehtäviä kaikilla mantereilla. Minulla on ollut kunnia arvostella rakastamiani rotujen ympäri maailmaa.

Toimin tällä hetkellä puheenjohtajana Royal Belgian Dalmatian yhdistyksessä ja olen toimittanut jäsenlehteä yli 40 vuotta.

Belgian chihuhuayhdistyksen puheenjohtaja olen toiminut yli 25 vuotta ja olin Belgian Irlanninsusikoira yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja sekä Belgian Junior Handler yhdistyksen perustajajäsen.
Toimin muutaman vuoden Wafdalin varapuheenjohtajana ja toimin myös puheenjohtajana Belgian kuninkaallisen kennelliiton standarditoimikunnassa.

Kiitän toimikuntaa kutsusta ja odotan innolla koirienne tapaamista ja arvostelua.