Tommy Wirén - esittely

Koirillakin on oppivelvollisuus

Jokaisella koiralla on oikeus perustasoiseen opetukseen niistä asioista joita siltä tullaan vaatimaan!

Eläinkouluttaja ja konsultti Tommy Wirén on koulutuksen pitkän linjan ammattilainen. Trainer’s Choice on Tommyn vuonna 2005 perustama eläinkoulutukseen keskittyvä yritys. Tommy on toiminut koira- ja eläinkouluttajana, konsulttina ja valmentajana lähes kolmenkymmenen vuoden ajan hyvin monenlaisissa tehtävissä.

Tommy Wirénin erityisosaamisalueita ovat koirien koulutuksen lisäksi villieläinten koulutus, ihmisten valmentaminen, luennointi ja koulutustekniikan workshopit esim. "kanakurssit". Tommy Wirén on keskittynyt erityisesti eläinalan ammattilaisten ja työkoirien koulutukseen. 

Häneltä on ilmestynyt yhteistyössä Päivi Romppaisen kanssa teokset Onnistu koirasi koulutuksessa (2013) ja Hienosti hihnassa (2014). 

Tommy on tuttu myös Ylen tv-sarjoista Hienosti hihnassa (2010), Koiralle koti (2009) ja Nelosen Koti koiralle (2022-2024)


Pitkäjänteisyyttä ja ahkeraa harjoittelua
"Operantti ehdollistuminen on yksi koiran oppimistavoista. Se on tahdonalaista ja lähtee liikkeelle eläimen omasta toiminnasta, jonka aikana tai välittömästi sen jälkeen eläin saa itselleen merkityksellistä palautetta. Palautteen seurauksena eläin alkaa ehdollistua kyseisen käytöksen seurauksiin.

Koirien koulutus on aina pitkä prosessi, jossa onnistuminen edellyttää sitoutumista ja sinnikästä harjoittelua."

Nähdään luennolla!