Päivi Nummen rally-toko valmennus

Rally-Tokon ylituomari Päivi Nummi tulee valmentamaan rally-tokoa Lahteen 17.9.2023. Valmennus tapahtuu Löytynmäen koirankoulutus kentällä, Lahdessa.

Osallistujia valmennukseen mahtuu 12 koirakkoa, jokaiselle koirakolle on varattu 25 minuuttia aikaa.
Valmennukseen osallistuvat ohjaajat voivat seurata muiden osallistujien valmennusta kuunteluoppilaina.Hinta:
Valmennuksen hinta on 45€ koirakko / yhdistyksen jäsen dalmatiankoiralla.
Hinta ei jäsen / muun rotuisille 55 € / koirakko.


Ilmoittautuminen:
Dalmatiankoirat 31.8.2023 mennessä.
Ei jäsen ja muun rotuiset 1.9. - 8.9.2023 tai niin kauan kun paikkoja riittää.


Päivi Nummi 

Elämäni muuttui vuonna 1994, kun perheeseeni hankittiin koira. Paikallisen koirakerhon treeneihin minut raahasi sisareni, jonka mielestä minut oli niinsanotusti pakko viedä kokeilemaan agilitya. Kokemattoman koiraharrastajan varmuudella julistin ensimmäisissä harjoituksissani, etten koskaan tulisi kilpailemaan koiran kanssa. Niinpä niin... Kouluttajapula vaivasi seuroja jo viime vuosituhannella ja se vei minut kentälle toisten eteen jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Kokemusta minulla oli silloin vielä kovin vähän, mutta oppimisen jano sitäkin suurempi.

Koulutusohjaajaksi pätevöidyttyäni olen ammentanut koiriin ja niiden koulutukseen liittyvää tietoa myös muilta alaan liittyviltä kursseilta. Vuosien varrella olen opiskellut henkiseen valmennukseen liittyviä asioita ja saanut omakohtaisesti kokea, miten paljon mielemme ja ajatuksemme vaikuttavat koiraharrastukseen ja etenkin kilpailutuloksiin. Aktiivisen harrastamisen ja kilpailemisen lisäksi olen kartuttanut kokemusta koiramaailmasta mm. eri yhdistysten luottamustoimissa, kilpailu- ja koetoimitsijana sekä epävirallisena tuomarina. Olen suorittanut Kennelliiton kasvattajakurssin ja oman kennelnimen sain syksyllä 2009. Niin kouluttaminen kuin kouluttautuminen on aina ollut sydäntäni lähellä. Yliopistovuosieni aikana toteutin yhden haaveistani ja hankin itselleni opettajan pedagogisen pätevyyden. 

Rally-Toko

Rally-toko on vienyt sydämeni - ja mikä vielä tärkeämpää, koirieni sydämet. Olen kouluttanut lajia vuodesta 2011 ja ensi kosketukseni rally-tokokilpailuihin olivat SM-kisat heti seuraavana vuonna. Kolme koiristani oli mukana Rally-Tokon SM-kisoissa syksyllä 2014, joista kotiintuomisina oli joukkuehopea Tampereen Seudun Koirakerholle. Samana syksynä toteutui unelma, jonka saavuttamiseen tuskin on toista mahdollisuutta koskaan. Voitin neljällä omalla koirallani Suomen Partacolliet ry:n rotumestaruuden jokaisessa rally-tokon luokassa (ALO-MES)!

Ensimmäinen mestariluokkaan luotsaamani koira oli oma partacollieni Toivo (FI RTVA Kinsfolk Dear Darcy, 2007-2019), jonka kanssa olimme mukana Rally-tokoyhdistyksen ensimmäisessä rally-tokon valmennusrenkaassa kaudella 2015-2016. Valmennusrengas innosti meitä treenaamaan ja kehittymään siinä määrin, että voitimme syksyllä 2015 Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruuden ja olimme seuraavana vuonna pronssilla.

Vanha rakkauteni Ruotsiin roihahti liekkeihin kesällä 2018. Silloin toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja lähdin katsomaan, miltä rally-tokokisaaminen naapurimaassa näyttää. Ainut mahdollisuus oli aloittaa kilpaileminen alokasluokasta ja neljä hyvin suunniteltua kisareissua tuotti tulokseksi oikeuden kilpailla myös Ruotsin mestariluokassa. Mestariluokan korkkasimme elokuussa 2019 ja jo samana viikonloppuna Taimi nappasi Ruotsin rally-tokovalion arvoon saavuttavan tuloksen. Komeaa oli valioitua 100 pisteen voittotuloksella!


Minkälainen valmentaja on Päivi?

  • hyväntuulinen ja positiivinen: moni lähtee valmennuksista iloisempana kuin tullessa oli
  • turvallinen: uskallat rohkeasti yrittää ja kysyä
  • asiantunteva ja monipuolinen: tietää mistä puhuu, kokemusta eri lajeista yli 25 vuoden ajalta
  • kokenut: kilpaillut kahdeksalla omalla ja lukuisilla muiden koirilla, kaksi rally-tokovaliota
  • tavoiteorientoitunut: valmistaudu vastaamaan kysymykseen "Minne haluat päästä?"
  • inhimillinen: ymmärtää, että elämässäsi on muutakin kuin rally-toko
  • rehellinen: saat aina rehellisen palautteen suorituksestasi
  • kehittyvä: haluaa jatkuvasti kehittää itseään ja palvella asiakastaan parhaalla mahdollisella taidolla: viimeisimmät koulutukset rally-tokon ylituomari ja pätevöity coach.


Ilmoittautuminen 8.9.2023 mennessä tästä