Etsimässä tai tarjoamassa uutta kotia dalmatiankoiralle ?

Kun koirasta luopuminen tulee ajankohtaiseksi, on ensimmäisenä syytä kääntyä koiran kasvattajan puoleen. Kahdestakin syystä; ensinnäkin kasvattajat haluavat tietää, että miten koira voi, ja onko heillä mahdollisuus antaa neuvoja tilanteen ratkaisemiseksi. Toiseksi, heillä saattaa olla tiedossa sille uusi koti. Aina ei kuitenkaan tällainen ole mahdollista ja sen vuoksi on Dalmatiankoirat ry avannut sivuillensa tämän sivun.

Sivu on suunniteltu palveluksi niille, jotka joutuvat luopumaan aikuisesta rekisteröidystä dalmatiankoirastaan sekä niille, jotka ovat valmiit tarjoamaan uuden kodin aikuiselle dalmatiankoiralle. Tällä sivulla aikuisiksi koriksi luokitellaan yli 6 kk ikäiset koirat. Sitä nuoremmat harvemmin etsivät uutta kotia ja jos näin käy, on pentu yleensä palautettu kasvattajalle.

Tälle sivulle voivat myös kasvattajat laittaa omia, aikuisia kasvattejaan, jotka syystä tai toisesta ovat palautuneet takaisin kasvattajalle.

Vilpitön toiveemme on, että tämä lista helpottaisi aikuisten koirien uudelleensijoittamista. Uskomme, että jokaisella, joka joutuu luopumaan koirastaan, on siihen erittäin hyvä syy. Mikä se syy ikinä onkaan, on jokaisen henkilökohtainen asia. Toivomme siis hienotunteisuutta myös niiltä kasvattajilta, jotka huomaavat oman kasvattinsa tällä listalla.

Lähetä ilmoituksesi sähköpostilla yllapito.findal@gmail.com Ilmoitukset ovat vapaamuotoisia, mutta paksunnetut kohdat ovat pakollisia:

Etsitään vai Tarjotaan uutta kotia?
koiran ikä
sukupuoli
mahdolliset rajoitukset (esim. sopiiko lapsiperheeseen tai muiden koirien tai muiden eläinten seuraksi)
yhteystiedot (nimi, puh.nro, E-mail)
lisätietoja koirasta (esim. luonne, onko koira kastroitu/sterilisoitu, koulutustaso, onko rekisteröity, hinta, erikoisruokavalio jne.)

VANHENTUNEET ilmoitukset poistetaan kun lähetät tiedot poistettavasta viestistä osoitteeseen: yllapito.findal@gmail.com
Yli 2 kk vanhat viestit poistetaan sivulta automaattisesti

Nimettömiä ilmoituksia ei julkaista. Jos kuitenkin jostain syystä haluat ilmoittaa anonyyminä niin mainitse asiasta sähköpostiviestissäsi (näissä tapauksissa ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja omistajan yhteystiedot saa vain yhteyshenkilöltä).

**
TARJOTAAN KOTIA      julkaistu 22.8.2019
 

Hei, harkitsemme tarjoavamme kodin aikuiselle Dallulle. Meillä ei ole kiire asian kanssa, mutta edellisen dallun poismenosta on vuosi ja tuntuu, että nyt voisi olla sydämessä tilaa seuraavalle nelijalkaiselle.

Perheessä on kaksi alle kolmevuotiasta lasta. Asumme rivitalossa. Aikaisempaa koira ja dallukokemusta löytyy.

1) Koiran tulee pikkulasten vuoksi olla täysin terve.
2) En voi tässä elämäntilanteessa ottaa koiraa, jolla on käytöksen kanssa ongelmaa (eroahdistusta, agressiivisuutta tai ruoan/lelujen suojelukäytöstä).
3) Mahdollisesti peruskoulutus tulisi olla tehtynä tai sen aihiot/kontakti luotuna.
4) Nuorempi koira jaksanee paremmin lasten energiatasoa. 

Ei ole väliä onko koira narttu vai uros. Koira tullaan steriloimaan. Meillä koirien kanssa harrastetaan arkitokoa ja juoksulenkkejä. 

Suvi Vierelä
suvifaine@gmail.com
Vantaa

**