Dalmatiankoirien Agility-rotumestaruusAika: 6.8.2021
Paikka: Hartola

Dalmatiankoirat - Dalmatinerna ry

Dalmatiankoirien Agility-rotumestaruus 2021

6.8.2021 alustavasti alkaen klo 10.00

 

Paikka: Kunkkulan Koirakeskus, Vuorenkyläntie 35, Hartola

Tuomari: Riikka Kankainen

Agilitymestaruuden järjestämisestä vastaa Dalmatiankoirat - Dalmatinerna ry:n harrastustoimikunta.

Kilpailupaikkana toimii aidattu kenttä.

Osallistumisoikeus on kaikilla dalmatiankoirilla, eikä omistajan/ohjaajan tarvitse olla Dalmatiankoirat – Dalmatinerna ry:n jäsen. Ohjaajalla ei tarvitse olla SAGI:n voimassa olevaa kilpailulisenssiä, eikä koiralta vaadita kilpailukirjaa. Kilpailu on epävirallinen. Kilpailun koiramäärä on rajattu 40 koiraan, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kilpailtavat luokat ja radat:
1.lk, 2.lk, 3.lk
A - Agility
B – Hyppy
Rotumestaruusfinaali: erillinen 2. lk tasoinen hyppyrata

Rotumestaruuden semifinaalit kilpaillaan jokaisessa luokassa kahdella radalla ja tuomarointi tapahtuu virallisin säännöin. Rotumestaruuskilpailuun osallistuakseen ei tarvitse osallistua/ilmoittautua molemmille radoille A ja B. Rotumestaruuskilpailun finaaliin oikeuttaa yksi hyväksytty tulos, joko A tai B radalta (max 10 vp). Kilpailussa kilpaillaan maksi luokassa rotumääritelmän mukaisen minimikorkeuden perusteella (säkäkorkeus 50cm tai yli). Hyppykorkeus 50-60cm, pituus 120-150cm.

Rotumestaruudesta kilpaillaan siten, että semifinaaliratojen jälkeen kilpaillaan erikseen 2.lk tasoinen rotumestaruus hyppyrata. Rotumestaruuden hyppyradalle kutsutaan koirakot, jotka ovat tehneet enimmissään 10 vp suorituksen A tai B radalta omassa luokassaan. Aikavirhe lasketaan ihanneajan ylittämisestä, yksi (1) virhepiste jokaista ylitettyä sekuntia kohti.

Kilpailussa palkitaan jokaisessa luokassa jokaiselta radalta kolme parhaiten sijoittunutta. Rotumestaruusfinaalissa palkitaan kolme parhaiten sijoittunutta sekä jaetaan Agilityn rotumestari 2021 -titteli parhaan tuloksen tehneelle koirakolle.

Mahdollisessa tasatilanteessa, jossa useampi saman luokan koirakko on saavuttanut saman tuloksen, nopeampi koirakko voittaa. Nollatulos (ratavirheetön tulos) merkitään tuloksiin miinusmerkkisenä tuloksena. Jos kaksi tai useampi eri tasoluokissa kilpailevaa koirakkoa on saavuttanut nollatuloksen, niin korkeamman luokan koirakko voittaa. Tällöin ei vertailla nollan tehneen koiran miinusaikaista tulosta muuten kuin saman tasoluokan nollien kesken.

Osallistumisoikeus:

  • Kisaamattomat koirat: 1.lk
  • 1.lk kisaavat koirat: 1.lk
  • 2.lk kisaavat koirat: 2.lk
  • 3.lk kisaavat koirat: 3.lk

Mikäli koirakko on noussut ylempään luokkaan ilmoittautumisen päättyä, koirakko siirretään ylempään kilpailuluokkaan automaattisesti. Juoksuinen narttu saa osallistua agilityn rotumestaruuskilpailuihin, mutta juoksuista tulee ilmoittaa viimeistään kilpailupäivänä kilpailujärjestäjälle. Suorituksen aikana koiralla ei saa olla puettuna varusteita.

Osallistumismaksu 5 € per rata. Maksu suoritetaan Dalmatiankoirat – Dalmatinerna ry:n tilille FI29 8000 1700 8214 25. Viitenumero 11060. Maksukuitti on liitettävä ilmoittautumiseen. Mikäli maksat useamman koiran samalla kerralla, riittää kuitin liittäminen yhden koiran ilmoittautumiseen.

Ilmoittautuminen aukeaa 1.6.2021 ja sulkeutuu 23.7.2021.

Ilmoittautumislomake

Tiedustelut: Moona Kosonen, moona.kosonen@gmail.com

Dalmatiankoirien Agility-rotumestaruuskilpailu järjestetään yhdistyksen 50-vuotisjuhlatapahtuman yhteydessä.

Yhdistyksen 50-vuotisjuhlatapahtuma

Varaa majoitus tai ruokailut

Tapahtumaa sponsoroi Bozita Robur